Som almindelig borger med den travle hverdag, er der mange, der som barn og i ungdommen har deltaget i en form for holdsport. Mange forsætter op i 20’erne, men når familie og arbejde begynder og man får mindre tid, ryger mange tilbage fra at have været i del 2 (motionisten) til almindelig borger.

Det er dog ikke kun dem, der har befundet sig i del 2 der ryger tilbage til del 1. Mange fra del 3 og 4 falder ligeledes tilbage til del 1, pga. faktorer som alder eller en skade.

Almindelig borger er ikke det samme som inaktiv, selvom der findes mange som er begge dele. Typisk er det folk der kun periodevis i løbet af et år, ofte pga. vejret, er aktive. Sæsonerne gør at vægten går og ned, da folk vil i form til ferien eller har afgivet deres nytårsløfte for 10. år i træk, så det ender med at de tager det på igen de tidligere har tabt.

Mange der befinder sig i del 1, falder i fælden og kigger efter elitemotionisterne eller endda verdenseliten og tror at det er det der kræves af dem for at kunne komme i gang, for at de kan nå deres mål. Det er typisk fordi, at det netop er dem der bliver markedsført og promoverede, ofte sammen med en masse produkter, der ingen videnskabelige belæg har for at de virker, tværtimod.

Ydermere har folk i del 3, men specielt i del 4 ofte en form for genetisk fordel samt talent for noget specifikt. Det er netop genetikken og talentet der ofte er barrieren for at folk, på trods af en høj arbejdsmoral som knokler på livet løs i del 3, aldrig rigtig får det sidste spring og derfor ikke lander i del 4.

Der findes dog også en ekstra faktor som gør det muligt for mange, især hvad udseende angår og ikke kun performance, nemlig kunstige hjælpemidler som f.eks. doping. Det er desværre blevet meget udbredt i fitnessverdenen, da det er muligt at tjene penge på hvordan man ser ud, uden at være kompetent i forhold til træning eller kost.

VIGTIG NOTE: Det er absolut ikke alle elitefolk der benytter sig af doping. Del 3 og 4 er muligt at opnå uden doping, det kræver dog ekstremt hårdt arbejde og stædighed. Problemet ligger i, at nogle benytter sig af et kunstigt udseende, for at sælge resultater der er umulige at opnå uden snyd.

På trods af at overvægt og livsstils relaterede sygdomme stiger, stiger graden af folk i ekstrem form også. Polerne deles derfor meget i befolkningen, da det nu også er lettere at tjene penge på fitness, bl.a. gennem sponsorater eller som personlig træner, da det kræver at man er mere fysisk aktiv end gennemsnittet.

Hvad skal DU så gøre for at komme i gang med at blive sundere og stærkere?

 

  1. Øget fokus på at være aktiv. Gå flere skridt dagligt, tag trapperne og cyklen.
  2. Få pulsen op. Hvis du alligevel er gået eller cyklet til arbejde eller i skole, så giv den gas hjemad eller op ad bakkerne.
  3. Spis grøntsager. Start tidligt, spis et par gulerødder til morgenmaden. Spis en god portion til dine måltider. Frugt i løbet af dagen, selvom der er sukker i frugt er det IKKE farligt, der er kalorier i, som i alt andet, men betydeligt færre i et æble end en Snickers bar. Det er ALDRIG den frugt, folk spiser der skaber problemer – det giver mæthed samt vitaminer.
  4. Få protein til dine måltider (kød, fisk, æg).
  5. Begynd en form for styrketræningsrutine. 15-30 min. hjemme et par gange i ugen – et motionscenter er ikke et krav.
  6. Hvis du har hverdagssmerter, er styrketræning ekstra vigtig, for at komme af med smerterne.
  7. Få 8 timers søvn. Livet sker og søvn er i perioder umuligt at få x antal timer af. Men gør det til en prioritet for dig. Prioriter søvn over filmen. Det er den største ting du kan gøre for din sundhed, da det også gør vægttab/muskelopbygning/performance osv. meget mere overskueligt og bedre. Kvaliteten af søvnen betyder også meget, 8 timer er ikke bare 8 timer, men start med at få søvn nok. Opslag om søvn kommer løbende.

 

Virker det uoverskueligt? Så kontakt mig og få en skræddersyet plan, for at nå lige præcis DIT mål.