I denne figur har jeg lavet fire forskellige opdelinger, som hjælper dig med at bedømme, hvor du er og hvad du skal fokusere på samt hvad du skal se bort fra, for at komme nærmere dit mål. Figuren kunne deles op i mange flere punkter, 20-30 opdelinger ville være let, da folk krydser frem og tilbage og er nærmere en bestemt ¼ end en anden. Selvom den er meget forsimplet, er det for at give dig en idé om hvor du er og hvad DU skal sætte fokus på, for at nærme dig dit mål.

Det er vigtigt at man forventningsafstemmer med sig selv, og virkelig er realistisk med hvad ens egentlige mål er, for dermed at opnå succes fremfor nederlag. Langt de færreste sigter mod verdenselite eller at blive elitemotionister, det er folk der har et meget specifikt mål, som ligger meget langt fra almen sundhed.

Rigtig mange der gerne bare vil i gang med at motionere og tabe sig eller blive lidt stærkere, måske i forhold til nogle smerter man går rundt med i hverdagen, kigger desværre fra begyndelsen af del 1 direkte til del 3-4 og får indtrykket af, at det er det der kræves for at nå deres mål. Samtidig overses det ofte, at folk går fra del 3-4 tilbage til en inaktiv person, enten pga. alder eller en skade der er i skyld i at deres aktivitet nedsættes kraftigt. De står derfor i en situation hvor de sammenligner sig med deres tidligere jeg, og dermed ikke kan motivere sig i gang, da de kommer fra en urimelig høj arbejdsindsats og tror det stadig kræves af dem.

Prøv at tænk dig til hvor du synes du hører hjemme i figuren, og hvad dit reelle mål er.

De næste dage vil jeg gennemgå hver enkelte del lidt mere i dybden, så du bedre kan få et overblik over hvad du skal have afklaret, for at komme i gang!

Undgå forvirring mht. hvad du skal fokusere på og send mig en besked og få hjælp til en plan som passer til DIG og DIT mål.